Myrskypoikien KORONA-strategia

Tarkastettu 6. syyskuuta 2021, päivitykset edelliseen PUNAISELLA

Ketkä voivat kokoontua lähikokouksiin: (23.8.2021)

 • Kaikki ikäkaudet: ryhmät kokoontuvat normaalisti oman ryhmän kesken sisällä ja ulkona. Ryhmien sekoittumista tulee välttää. Jollei ryhmien sekoittumista ei voida välttää, tulee käyttää kasvomaskeja.

Päivitetyt koronaohjeet turvallisen partiotoiminnan toteuttamiseksi.

 1. Koulun kuudesluokkalaiset (6.lk) ja sitä vanhemmat ml. venekunnat ja samoajat käyttävät Partiotalolla toteutettavissa partiokokouksissa kasvomaskeja
  • Maskeja käytetään OIKEIN, kädet desinfioidaan ennen maskin laittoa THL:n ohjeen mukaisesti, käytetyt maskit hävitetään
  • Ulkoaktiviteeteissa maskia käytetään johtajien harkinnan mukaan
  • Maskeja on saatavilla Partiotalolla
 2. Altistumisepäilyn takia etäkoulua käyvät eivät osallistu myöskään partiotoimintaan
  • Pidempään etäkoulussa olevat voivat osallistua toimintaan karanteeniajan jälkeen (kun yli 14 vrk viimeisestä lähiopetuksesta).
 3. Partiotalolla ei käy ylimääräisiä vierailijoita
  • Vain varsinaisen partiotoiminnan kannalta välttämättömät henkilöt toimivat Partiotalolla
 4. Kaikki Partiotalolla asioivat pesevät sisään talolle tullessaan kädet
 5. Partiolaisten vanhemmat noutavat partiolaiset Partiotalon pihalta
  • Jotta sisälle saa tulla, on käytettävä kasvomaskia ja pestävä kädet
 6. Useiden ryhmien yhteisiä tilaisuuksia järjestetään vain johtajanelikon antamalla luvalla.
 7. Yhden yön retkien järjestämiseen on pyydettävä lupa johtajanelikon jäseneltä
 8. Oirehtivana ei osallistuta toimintaan, ei edes lieväoireisena.
 9. Kädet pestään tai desinfioidaan kokoukseen saavuttaessa, wc-käyntien jälkeen ja ennen ruuan tai juoman nauttimista.
 10. Huolehditaan mahdollisuuksien mukaan turvavälien (2 metriä) säilymisestä.
 11. Ryhmien/laumojen sekoittumista vältetään.
 12. Kokoukset pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkona.
 13. Kaikista kokoontumisista täytetään osallistujalista (nimet).
 14. Karanteeniin tai eristykseen määrätyt eivät osallistu toimintaan.
  • Jos perheenjäsenesi tai läheisesi on karanteenissa, älä osallistu partiotoimintaan

Toimintaohjeet ryhmille:

Partioryhmät voivat kokoontua johtajiensa harkinnan mukaan toteuttamaan partiotoimintaa ryhmän kesken. Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa edellä mainittua ohjeistusta. Lyhytkestoisessa toiminnassa (kokoukset, iltapurjehdukset yms.) pyritään pitämään 2 m turvaetäisyys osallistujien kesken, mikäli se on järkevästi mahdollista. Pidempikestoiseen toimintaan (eli kaikkeen toimintaan, joka sisältää yöpymistä) tulee pyytää lupa johtajanelikolta, ja tapahtuman järjestämisen turvallisuus harkitaan tapahtumakohtaisesti. Tapahtumissa huolehditaan korostetusti käsihygieniasta etenkin ruokailujen ja wc-asioinnin yhteydessä. Mahdollisen partiomatkan aikana noudatetaan voimassa olevia viranomaisten antamia ohjeita.

Ilmoittautumistiedot myös ryhmien järjestämiin partiotapahtumiin kerätään (9.2.2021 alkaen) Suomen Partiolaisten Kuksa-järjestelmän kautta. Kuksan käyttö helpottaa henkilötietojen välittämistä koronatartunnan jäljittäjille mahdollisessa tartuntatapauksessa.

Matkapurjehdukset ja muut pitkäkestoiset retket (yli 3 vrk):

Leirejä, retkiä, purjehduksia ja vaelluksia järjestetään korkeintaan 50 henkilön läsnäolija rajoituksella. Tapahtuman sisällä toimitaan 10–20 hengen toimintaryhmissä koko tapahtuman ajan. Ohjelmaa johtavat henkilöt saavat vaihtua, mutta toimintaryhmän pitää pysyä samana, eikä sitä saa sekoittaa tai muuttaa kesken tapahtuman. Toimintaryhmien välillä on huolehdittava turvaväleistä.

Purjehdukselle tai partiomatkalle osallistumisen saa peruuttaa omien tai läheisen flunssaoireiden takia miten lyhyellä varoitusajalla tahansa. Jos tunnet hengitystieoireita matkan lähtöpäivänä, jää kotiin. Osallistumismaksu palautetaan ehdoitta.

Mitä tehdä jos tartunta ilmenee:

Jos partiotapahtumassa joku sairastuu, hän poistuu tapahtumasta omaehtoiseen karanteeniin ja hakeutuu koronatestiin mahdollisimman pian. Ryhmänjohtaja/tapahtumanjohtaja tiedottaa lippukunnanjohtajalle tautiepäilystä. Muut tapahtumaan osallistuneet voivat jatkaa tapahtumassa tapahtuman loppuun saakka.

Jos sairastut tapahtuman jälkeen, niin että tapahtuman päättymisestä on aikaa neljä (4) päivää tai vähemmän, hakeudu myös tässä tilanteessa ja informoi asiasta Myrskypoikien lippukunnnajohtajaa.

Testissä ollut ilmoittaa testituloksestaan lippukunnanjohtajalle, heti kun tulos on selvillä. Lippukunnanjohtaja hoitaa tautitapauksesta ilmoittamisen viranomaisille Lounais-Suomen partiopiirin ohjeen mukaisesti.

Lippukunnanjohtaja Atte Laiho, puhelin 044 264 9693, johtaja@myrskypojat.fi

Välitä kavereista, noudata ohjeita - Yhdessä tästä selvitään

Jos kuulut koronaviruksen riskiryhmään tai asut samassa taloudessa riskiryhmäläisen kanssa, suosittelemme harkitsemaan osallistumista lähipartiotoimintaan erityisen vakavasti. On SINUN vastuullasi arvioida, millaisen riskin olet valmis ottamaan viruksen tartunnan tai levittämisen suhteen. Myrskypojat eivät halua riskeerata yhdenkään partiolaisen tai partiolaisen läheisen terveyttä. Muistathan huomioida omat ja läheistesi erityistarpeet ja terveysriskit. Partiosta voi saada koronaviruksen, vaikka toimintaa tehtäisiin miten turvallisesti.

Suomen partiolaiset on antanut oman ohjeistuksensa, sen voit lukea oheisesta linkistä: www.partio.fi/lippukunnille/projektit-ja-hankkeet/ohjeita-korona-aikaan-lippukunnille/

Jos kysymyksiä herää, ota yhteyttä.


Myrskypoikien johtajanelikko

Myrskypoikien hallitus