Myrskypoikien KORONA-strategia

Tarkastettu 19. tammikuuta 2022, päivitykset edelliseen PUNAISELLA

Ketkä voivat kokoontua lähikokouksiin:

Toimintaa järjestetään vain oman lippukunnan kesken. Mikäli tarvetta muuhun ilmenee, tulee olla yhteydessä lippukunnanjohtajaan!

Toimintaa voidaan harjoittaa kaikissa Myrskypoikien ikäkausissa ilman henkilömäärärajoituksia. Toimintaa pyritään kuitenkin järjestämään väljästi, ulkotoimintaa suosien.

Koronaohjeet turvallisen partiotoiminnan toteuttamiseksi.

  1. Kaikki yli 10-vuotiaat käyttävät toiminnassa kasvomaskeja.
  2. Oirehtivana ei osallistuta toimintaan, ei edes lieväoireisena.
  3. Kädet pestään tai desinfioidaan kokoukseen saavuttaessa, wc-käyntien jälkeen ja ennen ruuan tai juoman nauttimista.
  4. Huolehditaan mahdollisuuksien mukaan turvavälien (2 metriä) säilymisestä.
  5. Kokoukset pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkona.
  6. Kaikista kokoontumisista täytetään osallistujalista (nimet).
  7. Karanteeniin tai eristykseen määrätyt eivät osallistu toimintaan.
    • Jos perheenjäsenesi tai läheisesi on karanteenissa, älä osallistu partiotoimintaan.

Toimintaohjeet ryhmille:

Ryhmät voivat kokoontua harjoittamaan partiotoimintaa vapaasti, omien johtajiensa harkinnan mukaan. Aikuisten läsnä ollessa lähikontakteja pyritään välttämään.

Tapahtumissa huolehditaan korostetusti käsihygieniasta etenkin ruokailujen ja wc-asioinnin yhteydessä. Mahdollisen partiomatkan aikana noudatetaan voimassa olevia viranomaisten antamia ohjeita.

Ilmoittautumistiedot myös ryhmien järjestämiin partiotapahtumiin kerätään (9.2.2021 alkaen) Suomen Partiolaisten Kuksa-järjestelmän kautta. Kuksan käyttö helpottaa henkilötietojen välittämistä koronatartunnan jäljittäjille mahdollisessa tartuntatapauksessa.

Matkapurjehdukset ja muut pitkäkestoiset retket (yli 3 vrk):

Purjehdukselle tai partiomatkalle osallistumisen saa peruuttaa omien tai läheisen flunssaoireiden takia miten lyhyellä varoitusajalla tahansa. Jos tunnet hengitystieoireita matkan lähtöpäivänä, jää kotiin. Osallistumismaksu palautetaan ehdoitta.

Mitä tehdä jos tartunta ilmenee:

Jos partiotapahtumassa joku sairastuu, hän poistuu tapahtumasta omaehtoiseen karanteeniin ja hakeutuu koronatestiin mahdollisimman pian. Ryhmänjohtaja/tapahtumanjohtaja tiedottaa lippukunnanjohtajalle tautiepäilystä. Muut tapahtumaan osallistuneet voivat jatkaa tapahtumassa tapahtuman loppuun saakka.

Jos sairastut tapahtuman jälkeen, niin että tapahtuman päättymisestä on aikaa neljä (4) päivää tai vähemmän, hakeudu myös tässä tilanteessa ja informoi asiasta Myrskypoikien lippukunnnajohtajaa.

Testissä ollut ilmoittaa testituloksestaan lippukunnanjohtajalle, heti kun tulos on selvillä. Lippukunnanjohtaja hoitaa tautitapauksesta ilmoittamisen viranomaisille Lounais-Suomen partiopiirin ohjeen mukaisesti.

Lippukunnanjohtaja Hans Pihlajamäki, puhelin 044 211 6373, johtaja@myrskypojat.fi

Välitä kavereista, noudata ohjeita - Yhdessä tästä selvitään

Jos kuulut koronaviruksen riskiryhmään tai asut samassa taloudessa riskiryhmäläisen kanssa, suosittelemme harkitsemaan osallistumista lähipartiotoimintaan erityisen vakavasti. On SINUN vastuullasi arvioida, millaisen riskin olet valmis ottamaan viruksen tartunnan tai levittämisen suhteen. Myrskypojat eivät halua riskeerata yhdenkään partiolaisen tai partiolaisen läheisen terveyttä. Muistathan huomioida omat ja läheistesi erityistarpeet ja terveysriskit. Partiosta voi saada koronaviruksen, vaikka toimintaa tehtäisiin miten turvallisesti.

Suomen partiolaiset on antanut oman ohjeistuksensa, sen voit lukea oheisesta linkistä: www.partio.fi/lippukunnille/projektit-ja-hankkeet/ohjeita-korona-aikaan-lippukunnille/

Jos kysymyksiä herää, ota yhteyttä.


Myrskypoikien johtajanelikko

Myrskypoikien hallitus