Koulutusalukset

Meripurakk

S/y Meripurakk on suunniteltu ja rakennettu Myrskypoikien toimeksiannosta varta vasten partiokoulutuskäyttöön ja onkin havaittu vuosien saatossa siihen mitä sopivimmaksi.

Meripurakk on tukeva ja varmatoiminen, ennen kaikkea matkapurjehdus- ja koulutuskäyttöön soveltuva kaksimastoinen puualus. Valkoiset, kiiltävät kyljet ovat hämänneet monia luulemaan venettä lasikuituiseksi. Meripurakk on täysin varusteltu alus koko Itämerelle.

Matkapurjehduksia Meripurakalla tehdään vuosittain useita. Saaristomeri on yleisin matkakohde, mutta käyty on Vaasassa, Höga Kustenilla, Tukholmassa, Karlskronassa, Kööpenhaminassa, Tallinnassa ja Saimaalla asti.

Ruotsin matkapurjehdus kuuluu ohjelmaan suunnilleen joka toinen kesä. Matkapurjehduksille pääsevät mukaan tarpojaikäiset ja sitä vanhemmat. Muulloin kesällä järjestetään ilta- ja viikonloppu- purjehduksia, joille mukaan pääsevät myös sudenpennut.

Meripurakk on tuttu näky järjestön suurilla leireillä; kaikki Satahangat ja suurleirit on käyty. Koulutusaluksena Purakk on ollut mukana veneenohjaajakursseilla ja kipparikursseilla vuosien varrella kymmeniä kertoja.

Pienemmät alukset

Lippukunnalla on Meripurakin lisäksi pienempiä koulutusaluksia. Venekuntien itsenäiseen vesilläliikkumiseen on tarjolla kaksi My-venettä ja yksi RS-vision -purjejolla. Lippukunnalla on myös Scout 430-jollia, mutta niitä käytetään nykyisin vähemmän ja vain purjehduksen alkeisopetukseen.

Lippukunnalla on kaksi DN jääpurtta, joten myös talvella voidaan harjoitella purjehdusta.