Partiokari

Partiokari on Myrskypoikien oma saari, joka sijaitsee Rauman saaristossa. Partiokariin on vuonna 2001 valmistunut hieno maja, Fyyri. Ennen nykyistä majaa oli ns. tavallinen mökki, joka oli käytössä lähes 50 vuotta. Saari on ollut ahkerassa käytössä sekä kesällä, että talvella. Fyyrin tarkat koordinaatit ovat 61 astetta 9,03 minuuttia pohjoista leveyttä ja 21 astetta 25,14 minuuttia itäistä pituutta.

Fyyrin käyttöaste on erittäin korkealla, lippukuntamme venekunnat ovat todella ahkerasti käyttäneen Fyyriä eräretkien kohteenansa. Saari on vapaasti käytettävissä kaikille lippukunnan jäsenille. Yöpymis- ja venekuntien käytössä mökin käyttö painottuu talviaikaan, koska kesällä on ahkerassa käytössä lippukunnan oma purjevene s/y Meripurakk.

Ennen Partiokaria olivat sekä Myrskypojat että muut raumalaiset partiolaiset käyttäneet Säikän partiomajaa. Kun edellä mainitun partiomajan alueen omistanut Vanhalahti oy päätti muuttaa sen yksityiskäyttöön, luvattiin partiolaisille myöntää jokin muu alue käyttöön. Partiokarin saari vuokrattiin puolivuosisadaksi lippukunnan käyttöön vuonna 1950, sen ollessa silloin vielä Ainonsaaren nimellä. Saari valittiin lähiseudun eri vaihtoehdoista juuri sen huomattavan korkeusvaihtelun ja poikakirjallisuuden seikkailumaisuuden tähden. Alkujaan sekä Partiokari että Kulhasten partiomaja olivat kaikkien raumalaisten partiolaisten käytettävissä, mutta vuosien saatossa Partiokarista tuli enemmän Myrskypoikien "oma". 50 vuoden vuokra-aika oli umpeutumassa vuonna 1998. Vuokraa uusittaessa esitettiin idea saaren ostamisesta omaksi. Hyvin pian saaren ostamisen jälkeen alkoi uuden kämpän rakentaminen.


kuva:Eero Ämmälä kartta:(c)Eero Ämmälä. Kaikenlainen luvaton käyttö kielletty!